Temps estable, assolellat i de roba desconcertant

Quina peça de roba cal afagar de l'armari de bon matí perquè no sigui un destorb al migdia

Néstor GómezActualitzat

Avui us convido a fer un exercici ben curiós: observeu com va vestida la gent pel carrer. Som en aquesta època de l'any en què unes xancletes es mouen entre sabates tancades i on les mànigues curtes conviuen amb jaquetes al mateix temps. Les temperatures es troben en el llindar de fred o no fred en funció de la persona i es veu clarament qui pertany al grup dels fredolics o dels calorosos.

Sol i pocs núvols

El dia serà radiant, amb un gran domini del sol. Només a la costa central i sud de la Costa Brava han aparegut alguns núvols, com ha passat en els darrers dies. Aquests núvols es desfaran a partir del migdia i la tarda quedarà molt serena.

Fred i calor

El gran contrast tèrmic ens farà ballar el cap per escollir la roba més adient per sortir al carrer. De bon matí el fred s'apoderarà de les valls del Pirineu amb valors inferiors als 5 ºC. A l'interior, entre els 5 i els 12 ºC. I serà a la costa on l'ambient serà fresc, amb valors de 15 a 18 ºC. En canvi, el sol del matí impulsarà el termòmetre amunt fins a acostar les màximes més altes del país als 30 ºC al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre.

I la segona meitat de la setmana...

Les properes precipitacions arribaran divendres en forma de xàfecs. El cap de setmana sembla tranquil. Les temperatures recuperaran els valors típics de la segona meitat de setembre, sense cap calorada ni retorn al fred.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut