Nova estació i el mateix temps

Arrenca l'estiu astronòmic amb temperatures plenament estivals

Néstor GómezActualitzat

El solstici d'estiu és el dia més llarg de l'any i el dia en què el sol és més vertical sobre els nostres caps. Estem dins el període de màxima radiació solar, així que molta precaució i prudència si aneu a la platja o a la muntanya.

Temps contrastat

La placidesa del matí, amb un gran domini del sol, contrastarà amb les gran nuvolades que creixeran a partir del migdia sobre les zones de muntanya. De fet, s'esperen els primers ruixats a partir del migdia al Pirineu, després apareixeran a la serralada Transversal i al Montseny i durant la tarda poden arribar a les muntanyes de Prades i al massís del Port. En el cas del Pirineu de Girona poden anar acompanyada tempesta i calamarsa.

La calor va a més

Les temperatures pujaran lleugerament, tant de bon matí com al migdia. Un dia més, i ja en portarà 12 de consecutius, a la Terra Ferma se superaran amb facilitat els 35 ºC,  i algunes poblacions tocaran els 38 ºC. Un ambient càlid que arribarà a tots els racons del país. Només allà on descarregui el xàfec, la temperatura serà més agradable.

I els propers dies...

El sol no cedeix i la calor, tampoc. De fet a partir de dimecres entrarem dins un nou episodi de calor sufocant que durà a totes les comarques del pla de Lleida i de l'interior de Barcelona a situació d'avís per calor.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut