Entrem dins la primera calorada de l'any

La primavera vol acabar amb un descarat ambient d'estiu, amb màximes de 35 ºC

Ens submergim dins un període de calor intensa que abraça aquests darrers dies de primavera i els primers de l'estiu. De fet, ens acompanyarà fins més enllà del cap de setmana. Ara sí que tindrem dies de calor intensa, la més tardana dels darrers vuit anys. Arriba tard però serà persistent, com si volgués recuperar el temps perdut.

Reapareixen els ruixats

S'espera un temps clàssic d'estiu. El matí serà radiant de sol i des de primera hora el temps anunciarà que la jornada serà ben càlida. Serà a la tarda quan la calor emmagatzemada durant el matí i un cop es posin en marxa els vents de muntanya, des de les valls cap als cims, sorgiran núvols sobre el Pirineu i Prepirineu. S'esperen alguns ruixats febles i puntuals al Pirineu occidental.

Màximes de 35 ºC

La calor collarà una mica més i ja arribarem als 35 ºC. Els 35 ºC es registraran al pla de Lleida i a  les poblacions interiors que toquen l'Ebre. Serà, potser la jornada més càlida del que portem d'any Les màximes de 30 ºC arribaran fins a la mateixa costa.

I els propers dies...

La situació que tindrem dimecres serà la que tindrem cada dia al llarg de la setmana, amb matins de sol, tardes de ruixats i tot amb un denominador comú: la calor intensa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut