Un dia que caminarà del sol als ruixats

Recta final de l'estació astronòmica de l'estiu amb ambient estival

Néstor GómezActualitzat

El final de l'estiu astronòmic ja s'acosta. La tardor arribarà diumenge, dia 23, a les 3 h 54 minuts de la matinada. Un canvi d'estació que farem amb un clar temps estival, amb més sol que núvols i amb temperatures ben enfilades. Tot i així, cada dia tindrem uns ingredients que haurem de matisar.

Del sol als ruixats

El sol lluirà de bon matí a gairebé totes les comarques. Només a les costaneres de Girona hi haurà alguns núvols baixos, que marxaran amb rapidesa. Com sol ser habitual en aquesta època de l'any, a partir del migdia creixeran nuvolades i descarregaran ruixats i algunes tempestes al Pirineu, Prepirineu, nord de Barcelona i interior de Girona, poca cosa comparada amb els aiguats i xàfecs dels darrers dies.

Més calor

El sol que lluirà amb força durant el matí impulsarà el mercuri amunt arreu. Si a tot l'interior tocaran els 30 ºC, a les comarques de Ponent i de les terres de l'Ebre assoliran els 32 ºC. Una calor més normal de principis de setembre que no pas de la segona quinzena.

I els següents dies...

El sol s'imposarà per sobre dels núvols, i només a les tardes els hi cedirà una mica de terreny al nord del país, amb alguns ruixats, cada dia més puntuals. Les temperatures aniran amunt.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut