El risc de tempestes fortes es manté durant la tarda

L'arribada de la pertorbació suposarà un cop de tardor a un estiu de calor i sequedat que s'està fent molt llarg.

Alberto AlcántaraActualitzat

Després de molts dies de forta inestabilitat a diversos indrets de la Península Ibèrica, és el torn per Catalunya. Els xàfecs minsos dels últims dies a casa nostra donaran pas a tempestes de més envergadura. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís meteorològic per intensitat de pluja. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT. La tramuntana traurà el nas per l'Alt Empordà.

Tempestes fortes

Les pluges de la primera part del dia s'han localitzat sobre les comarques de Barcelona, Girona i l'Alt Pirineu, amb molta irregularitat pel que fa a les intentsitats i les acumulacions. Les clarianes han avançat de manera evident per les comarques de ponent i a Tarragona.

 

A la tarda encara es preveu inestabilitat localitzada a l'entorn del litoral i prelitoral Central, el sector del Pirineu i al quadrant nord-est, amb tendència a concentrar-se cap a l'entorn del litoral central. Com a novetat, també augmentarà el risc de ruixats cap al Camp de Tarragona i nord de la Costa Daurada.

Davallada tèrmica

La temperatura mínima serà més baixa en general, tot i que la davallada més significativa serà la de les temperatures diürnes a molts indrets. El cas més destacat serà el de l'est de Girona, on els últims dos dies han estat molt càlids. En aquest cas la temperatura pot davallar 9 o 10 ºC, fins i tot més en alguns indrets. Es mantindran alguns valors més alts, al voltant dels 27 o 28 ºC  però amb menys xafogor a punts de ponent o pel sud. En general, baixarem per sota dels 25 ºC a la resta.

I divendres...

Tindrem una configuració típica de mestral i tramuntana, amb ruixats residuals possibles a l'entorn de la costa central i el quadrant nord-est. La matinada serà bastant més fresca, mentre que a migdia la màxima tendirà a recuperar-se.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut