Calor frenada i pluges intenses a les portes de Catalunya

Ens mirarem la pluja de lluny, que descarregarà amb intensitat al País Valencià, però tindrem ben a prop grans onades, superiors als 4 metres

Néstor GómezActualitzat

Una bombolla d'aire càlid se situarà sobre el sud de França i mantindrà dies d'estabilitat a bona part del sud d'Europa. Després del petit i breu tast de temperatures de tardor, l'estiu tornarà amb intensitat al llarg d'aquesta setmana.

Nous ingredients

Entren en joc nous elements meteorològics. Per un costat s'espera vent de llevant entre moderat i fort al litoral i prelitoral de Barcelona i de Tarragona, un vent que, a la vegada, complicarà la situació a les platges i a la costa amb onades que poden superar els 4 metres d'alçada. Meteocat té activat l'avís taronja per estat de la mar. El temps, en general, serà assolellat, tret de les comarques del sud del país, on predominaran els núvols.

Temperatures estancades

A poc a poc, la calor tornarà a remuntar. Després d'aquest breu tast de tardor, les temperatures remuntaran a ponent i a les comarques de Girona. Les màximes més altes de la jornada s'acostaran als 28 ºC.

I els propers dies...

Caminarem cap a valors de finals d'estiu, amb valor que tocaran de nou els 30 ºC. No doneu per morta la calor, encara. S'esperen dies de sol i de núvols comptats amb una mà.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut