Tarda de més núvols i alguns ruixats i tempestes

Alberto AlcántaraActualitzat

Dimecres fem un pas cap a la inestabilitat. El solc d'aire fred en altura tendeix aprofundir-se, i per tant els núvols tenen més aliment per créixer. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Més núvols

Hem començat el dia amb una primera banda de núvols i ruixats irregulars, que han deixat gotellades a punts del terç nord. Hem d'afegir els núvols baixos acumulats cap a la Costa Daurada. El sol s'ha vist a gran part del territori.

Serà a la tarda quan creixeran més núvols i la nuvolositat augmentarà de manera més significativa per l'oest. El risc de ruixat augmentarà, sobre el Pirineu i el Prepirineu. També arribarà algun ruixat o tempesta a l'entorn del Massís del Port. Hi haurà alguns fenòmens puntualment intensos, i amb possible calamarsa.

Al final del dia, els núvols estaran més repartits per tot el territori, i és probable que alguns ruixats irregulars i molt minsos descarreguin per altres punts de l'oest i el centre de Catalunya.

Temperatures amb pocs canvis

El pas de núvols de matinada ha afavorit una pujada de les temperatures mínimes, sobretot al nord de Lleida i l'est de Girona. Les temperatures diürnes seran molt semblants a les de dimarts cap a la costa i el prelitoral, i una mica més baixes per ponent, el Pirineu i la Catalunya Central. Calor i xafogor continuen garantides.

I dijous...

Recuperarem un temps més estable, amb menys nuvolositat i temperatures màximes una mica més altes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut