Tarda amb nous ruixats i tempestes

Dimecres continua el temps inestable. Després d'un matí plujós i un migdia de pausa, tindrem una tarda amb noves tempestes irregulars. L'ambient serà més fresc. Demà continuaran les pluges.

Alberto AlcántaraActualitzat

Els aires renovats que ha portat el setembre continuaran aquest dimecres de cel canviant i ambient menys calorós. Haurem d'anar amb el paraigua preparat pels moments de ruixat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja a diverses comarques de l'est del país.

Pluges irregulars

El dia ha començat complicat, amb una banda de núvols i ruixats que ha entrat per l'oest del país molt abans del previst, mentre que a la meitat est del país hem tingut ruixats i tempestes més esperades i més fortes, que han viatjat de sud-oest a nord-est i han deixat registres de 40-50 mm en alguns punts de l'Alt Penedès, el Tarragonès o el Baix Camp.  

A la tarda, els xàfecs es reactivaran. Pot ploure a estones en qualsevol, amb menys probabilitat cap a la costa de Girona. De nou, les tempestes poden ser intenses i venir acompanyades de calamarsa i fortes ventades. El cop definitiu s'acostarà de cara al vespre i la matinada, quan tornaran a entrar grups de tempestes localment intenses pel terç oest del país.

Màximes en descens

L'arribada de molts núvols inesperats ha fet davallar el pronòstic de les temperatures de primera hora, que en alguns indrets han estat iguals o més altes que les d'ahir. Aquesta vegada, el descens de les mínimes també arribarà a la costa. Les màximes seran una mica més baixes arreu, tret potser del terç nord, on es mantindran.

I els pròxims dies...

Els mapes segueixen dibuixant pluges per dijous i divendres, i unes temperatures que, amb algunes pauses transitòries, continuaran baixant. És possible que de cara a dissabte el risc de ruixats vagi de baixa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut