Tornen el sol i les ventades

Si bé les màximes pujaran, el vent serà l'encarregat de fer una mica desagradable la jornada

Néstor GómezActualitzat

El pas del sistema frontal de dilluns, que va deixar bones nevades al vessant nord del Pirineu i alguna de feble al vessant sud, obre les portes dimarts al vent. Un nord-est o gregal que bufarà amb força al litoral.

Sol, núvols baixos i gregal

El temps serà assolellat a gran part del país. S'esperen núvols baixos al pla de Lleida que costaran de trencar. A la vegada, aquests núvols es mouran feblement cap a la Noguera i Alta Segarra. A la tarda lluirà una mica més el sol, però apareixeran algunes teranyines de núvols alts i prims que filtraran un sol que escalfarà poc.

El vent de gregal bufarà durant tot el dia a la costa nord-catalana, si bé serà més intens durant el matí. De matinada, el vent de nord bufarà fort a les cotes mitjanes i altes del Pirineu.

Temperatures esbojarrades

Després d'un migdia de dilluns gris i fred, el sol d'avui permetrà una lleugera recuperació de les temperatures. Les màximes més altes del dia rondaran els 15 ºC. En canvi, les mínimes ballaran al compàs del vent. És a dir, en les zones encalmades el fred s'intensificarà i a totes les comarques on bufi el vent les mínimes pujaran entre dos i quatre graus.

I els següents dies...

El temps seguirà estable amb ambient fred. Només dimecres pot tornar la neu al vessant nord del Pirineu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut