Temps d'estiu amb tempestes fortes a l'interior

Les temperatures repunten dins d'una setmana en què cauran clarament. Tarda de ruixats i paraigua

Néstor GómezActualitzat

A partir d'avui, la situació atmosfèrica canviarà radicalment respecte a les darreres setmanes. Parlarem més de temperatures curtes que no pas de precipitacions, si bé se'n presentaran cada dia. Després de la invasió d'aire càlid que va arribar del nord d'Àfrica, amb temperatures entre 20 i 23 ºC a 850 hPa , ara esperem l'arribada d'una pertorbació que les farà caure a només 8 ºC a 850 hPa. Un descens marcat que notarem arreu del país.

Del sol als ruixats

Matí de sol radiant que convidarà a anar a la platja i a la piscina. Els núvols baixos de la matinada a la costa central, que han donat una nit xafogosa a la costa, se n'aniran cap a la Costa Daurada al migdia. En paral·lel, a partir del migdia, una línia de núvols travessarà el país d'oest a est i reactivarà els ruixats. A primera hora de la tarda cauran ruixats al Pirineu, i, després, creixeran grans nuvolades amb tempestes fora del Pirineu com el pla de Lleida,, interior de les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. Amb l'entrada de la nit, els ruixats desapareixeran.

Una mica més de calor

Possiblement serà una de les jornades més càlides de la setmana, amb temperatures que tocaran els 35 ºC a les Terres de Ponent. Molt més suportable que no pas la calor tòrrida de la setmana passada. A la costa voltaran els 30 ºC.

I els propers dies...

La caiguda de les temperatures serà el més destacat, ja que se situaran per sota de les normals per a l'època. Unes temperatures que al Pirineu seran uns 15 ºC més baixes que durant les onades de calor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut