Fred ben viu i ventades

La roba d'hivern ja és aquí per quedar-se

Heu fet el canvi d'armari? Si la resposta és no, ben segur que anireu rescatant cada dia una peça de roba i, sense voler, a finals de setmana tindreu tota la roba barrejada. Ja us anunciem que el fred ha vingut per quedar-se, sobretot el de primera i darrera hora del dia.

Sol i ventades

El dia serà radiant arreu del país i durant tot el dia. Serà una d'aquelles jornades en què trobar un núvol al cel costarà. El protagonisme atmosfèric serà el vent, l'aire en moviment. Les ventades més fortes del dia es registraran de matinada amb cops superiors als 90 km/h a la serra de l'Albera i al massís del Port. La tramuntana serà forta a l'Empordà, el vent de nord a les cotes altes del Pirineu i el mestral a les Terres de l'Ebre. Durant el dia, minvarà però no desapareixerà. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat els avisos per vent i mala mar.

Fred i glaçades

El fred matinal arribarà a tots els racons del Pirineu i gran part de la Catalunya Central i de la plana de Lleida, fins i tots s'acostaran a la costa per les valls dels rius com la Tordera o el Llobregat. A l'Empordà i les Terres de l'Ebre la temperatura no caurà tant, però, en canvi, la sensació de fred provocada pel vent serà alta. Les temperatures màximes remuntaran al Pirineu, mentre que a la resta es mantindran. Les màximes més altes del dia amb prou feines tocaran els 18 ºC.

I els propers dies...

Si bé es recuperaran lleugerament les temperatures, l'ambient encara serà fred amb valors per sota dels habituals per aquestes dates. Dimecres tornarà la neu a la Vall d'Aran.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut