El temps vira cap a dies amb regust d'estiu

Després de l'enrenou meteorològic de la darrera setmana, arriben dies plàcids. Ara bé, ja s'albira un altre canvi de temps

Néstor GómezActualitzat

Adeu al paraigua durant uns dies. Un anticicló amb una pressió atmosfèrica extraordinàriament alta, més de 1.040 hPa a tocar d'Irlanda, forjarà uns grans murs d'estabilitat al centre i sud d'Europa que inclouran Catalunya. Les zones de pluges es localitzaran al sud de les Açores, al mar Jònic i Escandinàvia. Les temperatures agradables del migdia i el cel serè ens oferiren dies amb regust a estiu.

Sol i boires

A banda del sol, l'únic fenomen meteorològic que apareixerà seran les boires. Unes boires matinals que s'estendran pel pla de Lleida, pla de Bages i Osona. També en poden aparèixer a altres conques i valls, però seran més testimonials. Les boires desapareixeran a mesura que el sol agafi alçada. A la resta del país, cel net de núvols. Farà sol durant tot el dia.

Migdia agradable

Sabrem que som a la tardor perquè els matins i els vespres són frescos o freds, però no pas per l'ambient del migdia, que serà ben agradable. Les temperatures màximes tocaran els 25 ºC i, localment, superaran aquesta xifra.

I els propers dies...

Sense canvis. La situació d'estabilitat es mantindrà fins dijous, amb sol i temperatures altes. Aprofiteu aquests dies de bonança, després potser vindrà la primera tongada de fred de debò de la temporada.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut