El dia amb menys calor de la setmana

La primera setmana sencera d'agost serà càlida, amb temperatures molt altes i calor intensa d'agost. Avui serà el dia amb l'ambient més suau, tot i que de calor, en farà. El paraigua l'obrirem poc

Néstor GómezActualitzat

Les borrasques no volen avançar cap al centre d'Europa i només les cues dels fronts arriben a Catalunya, les parts menys actives de les pertorbacions.

Nit amb sorpreses, dia assolellat

Durant la matinada hem tingut dues bandes de ruixats, una al Pirineu que han descarregat entre 5 i 12 l/m², i l'altra banda cap al litoral i prelitoral amb xàfecs de curta durada i acompanyats de tempesta que no han deixat més de 4 o 5 l/m². El front passarà ràpid i el sol s'imposarà arreu del país. Només quedaran alguns núvols al Pirineu, barrejats amb algunes boires matinals, i a les comarques de Girona. A la tarda, creixeran nous núvols sobre el Pirineu, serralada Transversal i muntanyes del prelitoral de Barcelona amb alguns ruixats dispersos, sobretot concentrats al Ripollès.

Calor moderada

La matinada ha estat mica càlida a la costa, però encara es podrà dormir prou bé. Els núvols que ens acompanyat durant la matinada han permès que les mínimes siguessin ben suaus al Pirineu per sobre dels 16 ºC, allunyades dels valors entre 10 i 14 de dilluns. Pel que fa a les màximes, al migdia farà una calor ben còmoda. Els valors més alts del dia rondaran els 34 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre.

I després...

A partir de dimecres una nova tongada de calor intensa dispararà les temperatures arreu del país. Les màximes tornaran a tocar els 38 ºC i localment fregaran els 40 als indrets més càlids del país, com és el cas de Ponent o l'interior de les Terres de l'Ebre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut