Disminueixen les tempestes i continua la calor

Alberto AlcántaraActualitzat

El segon dia d'aquesta setmana tòrrida ens portarà temperatures molt similars a les de dilluns. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per calor, però una mica rebaixats. També entrarà aire una mica més càlid a les capes mitjanes i altes de l'atmosfera. D'aquesta manera, els núvols d'evolució tindran més difícil acabar en tempesta.

Menys ruixats

El dia ha començat molt assolellat en general, i amb alguns núvols residuals dispersos. La calor revifarà la nuvolositat d'evolució a punts de muntanya de cara al migdia.

La tarda ens portarà alguns ruixats i tempestes, però en aquest cas no abastaran tant com dilluns. Quedaran més localitzats sobre el Pirineu i el Prepirineu oriental i l'interior del nord-est. Puntualment, poden deixar alguna calamarsada. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Al prelitoral, la pluja serà menys probable. En tot cas, podrien caure alguns xàfecs dispersos cap al prelitoral nord.

Calor en pausa

Dimarts, l'onada de calor estarà en mode de pausa. Tindrem valors molt similars als de dilluns, amb extrems situats sobre els 37 o 38º C a ponent i a les Terres de l'Ebre. La temperatura podrà baixar un pèl cap al quadrant nord-est.

I dimecres...

Més inestabilitat i, per tant, més risc de ruixats i tempestes de tarda, al Pirineu i Prepirineu, cap al nord-est, a punts del prelitoral i potser a última hora per l'oest. La temperatura baixarà lleugerament a l'entorn del prelitoral, però continuen actius els avisos per calor. La temperatura podria repuntar divendres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut