Dia de cel ras i de terra amb gebrades i boirines

L'anticicló no dona el braç a tòrcer i persisteix l'estabilitat atmosfèrica

Néstor GómezActualitzat

Un cop més, veurem tots els ingredients associats a l'anticicló d'aquesta època de l'any: boirines, mar de núvols, gebrades, rosades, inversions tèrmiques, grans amplituds tèrmiques i augment dels nivells de contaminació.

Sol i calma

El gran protagonista del dia serà el sol amb algún fil de núvol prim, que lluirà arreu del país. Només algunes boires matinals apareixeran en llocs concrets del Prepirineu o la Catalunya Central, sobretot en conques o valls petites. En planes amples com la d'Osona apareixeran boirines a primera hora del dia que es barrejaran amb el fum de petites cremes o de l'activitat humana. Aquestes boires matinals desapareixeran a mesura que el sol agafi alçada i escalfi la superfície.

Temperatures contrastades

El matí serà fresc o fred. Un dia més, les glaçades s'estendran per totes les valls del Pirineu, per les zones enclotades de la Catalunya Central i a la zona més baixa de la plana de Lleida i de les Terres de l'Ebre. Un fred matinal que contrastarà amb les temperatures agradables del migdia. Les màximes faran un pas més cap amunt, i els valors més alts del dia se situaran una mica per sobre dels 20 ºC.

I els pròxims dies...

Són dies de total estabilitat atmosfèrica. Sembla que el proper canvi de temps arribarà dissabte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut