Darrer dia tranquil, amb màximes més curtes

Aprofiteu aquesta jornada. Un pròxim canvi de temps ens obligarà a agafar el paraigua

Néstor GómezActualitzat

El canvi de temps ve per Galícia, amb pluges que afavoreixen l'extinció dels nombrosos incendis. Durant aquesta jornada veurem com s'acosta, però aquí encara serà un dia sec. Afortunadament, després de setmanes de temps estàtic, l'atmosfera es mou i porta novetats.

Sol i núvols baixos

Un matí més, l'estabilitat atmosfèrica afavoreix que el dia s'aixequi amb núvols baixos a tota la costa sud del país i boires denses i extenses a les plans interiors com al Bages i Vic. El temps més assolellat durant tot el dia s'espera a Ponent i al Pirineu. A la tarda, els núvols del matí es trencaran, però no desapareixeran. La novetat de la jornada serà l'aparició de teranyines de núvols prims per l'oest a partir de la tarda. Aquests núvols ens anunciaran un imminent canvi de temps, que tindrem l'endemà.

Menys calor

La presencia més persistent dels núvols, juntament amb un petit refredament de l'atmosfera, permetrà que les temperatures diürnes siguin més curtes que els últims dies. Tot i així, les temperatures més altes del país fregaran els 28 ºC als indrets més càlids del país.

I els pròxims dies...

Canvi contundent del temps dimecres. Obrirem el paraigua a gairebé tot el país. No resoldrà el problema de la sequera que arrosseguem dels darrers mesos, però donarà aigua als boscos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut