Calorada i arribada de ruixats

L'estiu avança i la calor encara no ha dit l'última paraula; les màximes s'enfilaran fins als 37 ºC

Néstor GómezActualitzat

La jornada presenta diverses coses curioses. Per començar la calorada es mou de les comarques habituals, ponent i Terres de l'Ebre, a les comarques de Girona. I a més, els ruixats més importants arribaran cap al tard.

Els ruixats, cap al tard

Matí de cel variable. De fet, si aneu de bon matí a les platges de la costa central, us trobareu amb la sorpresa dels núvols que faran la guitza si teniu la intenció de posar-vos morenos. A la resta del país el temps serà assolellat i amb teranyines de núvols prims. A partir del migdia arribarà des de l'Aragó una massa de núvols, la més compacta arribarà a partir del vespre, que deixarà ruixats a qualsevol comarca de Lleida, si bé serà més abundosa al Pirineu i Prepirineu. Durant la matinada es desfaran a mesura que es mouen cap a la Catalunya Central i Andorra. La tarda serà assolellada a la costa de Barcelona i Girona.

Calor a dojo

A diferència del que és normal, les temperatures més altes del dia es donaran a les comarques de Girona, on el mercuri es pot alçar fins als 37 ºC. Això es deu al vent de sud i sud-oest que arribarà sobreescalfat a aquestes comarques. A les comarques de Lleida i de Tarragona, la calor cedirà una mica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut