Arribada de ruixats i de més calor

La calor no afluixa; continuarem amb temperatures superiors als 35 graus als llocs més càlids de país

Néstor GómezActualitzat

Una miqueta d'aire freda les capes altes de l'atmosfera serà suficient com per fer créixer grans nuvolades i descarregar ruixats i tempestes. També tindrem l'arribada d'aire càlid que permetrà un nou ascens de les temperatures. Meteocat té l'avís activat per onada de calor al pla de Lleida i comarques de Girona.

Del sol als ruixats

El temps serà molt assolellat amb alguns núvols prims a l'interior. Només a la Costa Daurada de bon matí hi haurà núvols baixos que faran la guitza als banyistes més matiners, a mig matí els núvols ja hauran desaparegut. A partir del migdia creixeran nuvolades sobre les zones de muntanya i cauran ruixats al Pirineu i Prepirineu. Els ruixats es desplaçaran de nord a sud i poden arribar al nord del pla de Lleida. En paral·lel, al massís del Port algun ruixat apareixerà puntualment.

Camí de més calor

La calor lluny, de cedir terreny, s'intensificarà al llarg de la setmana amb l'arribada d'una nova onada de calor. Les temperatures d'avui faran un pas cap amunt amb màximes de 37 ºC als indrets més càlids del país. La xafogor serà moderada a la costa.

I els propers dies...

Demà serà el darrer dia amb ruixats de tarda. Després una nova onada de calor, coincidint amb Sant Joan, obrirà les portes a temperatures desbocades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut