Jornada amb dos tipus de temps: sol i tempestes

No us fieu del temps tranquil de les primeres hores del dia, cap a mig matí s'embolicarà la troca

Néstor GómezActualitzat

Temps insegur. Una bossa d'aire fred situada a uns 5.500 metres d'alçada serà l'ingredient fonamental per desenvolupar grans nuvolades a partir de mig matí al nord del país. Aprofiteu més el matí que la tarda. Mireu les dades de pluja recollides ahir i que avui podran tornaran amb intensitat similar.

Del sol a les tempestes

El matí serà molt assolellat, serè a les comarques del sud del país, amb alguns núvols a la costa nord i més ennuvolat al Pirineu. No caldrà esperar el migdia perquè les nuvolades comencin a descarregar ruixats al Pirineu. Les pluges més intenses arribaran a la tarda a qualsevol punt de les comarques de Girona i de l'interior de Barcelona. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i, fins i tot, de calamarsa. Meteocat té activat l'avís per intensitat de pluja.

Menys calor

Les temperatures cediran terreny, sobretot, les màximes. De calor en farà al migdia, però menys. Les temperatures més altes del dia arribaran als 25 ºC al pla de Lleida i les Terres de l'Ebre.

I els propers dies...

A llarg de la setmana, l'estabilitat guanyarà terreny, el sol avançarà i els ruixats seran cada cop més residuals. Les temperatures caminaran pas a pas cap amunt, amb valors que es tornaran a acostar als 30 ºC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut