Dia ventós i amb temperatures més baixes

Encetem la setmana amb anticicló en la superfície i aire fred en les capes altes. El vent serà un factor destacat

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La nova setmana comença amb un gran anticicló, que estén el seu domini des de les Açores fins l'oest del mar Negre. Però també tindrem una bossa d'aire fred de les capes altes i mitjanes de l'atmosfera, d'uns -25ºC. El cop directe de l'aire que durà les tempestes cap a les illes Balears. 

Ventada 

El vent serà un factor destacat: al matí bufaran el mestral a les Terres de l'Ebre, el vent de nord al Pirineu i la tramuntana a la costa Brava. A la serra de l'Albera, al nord de l'Alt Empordà, els cops de vent has superat els 100 km/h. A la tarda entrarà el gregal al nord de la costa Central. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya, tant per vent com per la mala mar derivada.

Sol i neu

El sol serà el gran protagonista del dia a la majoria de comarques, sobretot a l'interior de Catalunya. Com a excepció més important destacarem la Val d'Aran, amb cel tapat i precipitacions poc abundants, sobretot durant la primera fase del dia, però amb una cota de neu que anirà baixant dels 1.400 als 1.000 metres a última hora. També hi haurà alguns núvols cap al litoral i al nord-est, però la probabilitat de pluja serà baixa un cop ha passat la matinada.

Temperatures en descens

La temperatura mínima baixarà arreu, en alguns punts 3 o 4º C, tret d'indrets afectats pel vent, sobretot a l'est de Girona. Durant les hores centrals del dia també notarem un ambient més pèl fred en conjunt, amb descens lleuger de la temperatura màxima. 

I dimarts...

Mantindrem un cert protagonisme del vent i un cel assolellat en general. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut