Tornen els ruixats i baixa la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

La treva meteorològica del cap de setmana arriba a la fi aquest dilluns. Tindrem canvi d'aires, amb l'entrada del mestral i la tramuntana, i amb l'efecte rebuf que portarà més inestabilitat a la costa Central. El Servei Meteorològic ha activat l'avís per intensitat de pluja i també el d'estat de la mar.

Tornen els ruixats

El matí serà de sol o pocs núvols per ponent i pel sud, mentre que estarà tapat de núvols baixos cap a la Vall d'Aran i a punts de la costa central i nord de la Daurada. El cel es veurà més variable a punts del prelitoral central i cap a les comarques de Girona. És molt probable que abans del migdia ja descarreguin els primers ruixats a la costa central.

De cara a la tarda, els xàfecs s'estendran també a punts del prelitoral central i les comarques d'interior del nord-est. Fins i tot, cap al vespre, poden reactivar-se cap al prelitoral sud. Localment, els xàfecs seran forts i acompanyats de tempesta. El cel es mantindrà força assolellat cap a ponent i a l'extrem sud.

Temperatures en descens

Les mínimes no han baixat gaire, fins i tot, en alguns punts de Ponent i Ebre han quedat més altes. Pel que fa a la temperatura màxima, tendirà a normalitzar-se després d'uns dies més calorosos del normal. El valors del migdia baixaran entre 2 i 8 graus arreu, tret de punts de la costa Brava i Daurada. Tot i això, encara quedaran alguns valors de 30-32ºC per l'oest.

I dimarts...

L'ambient matinal serà força més fresc, i les màximes davallaran de nou, sobretot en el cas del terç sud i el quadrant nord-est. El risc de ruixats es concentrarà al quadrant nord-est i al sud de Tarragona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut