Torna la inestabilitat de tarda

La nova setmana arriba amb ruixats i tempestes: paraigua a la vora

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb un canvi de temps que arribarà de la mà d'un front, acompanyat d'un petit solc d'aire fred en altura. Això reactivarà els ruixats de tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Entrarà la tramuntana pel cap de Creus al final del dia.

Augment de la nuvolositat

El matí encara serà tranquil, amb presència d'alguns núvols prims en trànsit i alguns bancs de núvols baixos a la Costa Central i en punts d'interior. De cara a la segona part del dia, la nuvolositat augmentarà i es formaran ruixats i tempestes. Els xàfecs més intensos afectaran el Pirineu Oriental, cap al Ripollès i la Garrotxa, però també n'esperem a la resta de la serralada, a la Catalunya Central i al prelitoral. Al final del dia podran arribar a punts de la Costa Central i el nord de la Daurada.

Ambient suau

Esperem una petita pujada de les temperatures de primera hora. Pel que fa a la temperatura del migdia, continuarem parlant d'ambient càlid, sobretot a ponent i a les Terres de l'Ebre, on poden repuntar les màximes. Els extrems continuaran al voltant dels 30 ºC. En canvi, les màximes baixaran als indrets on descarreguin els ruixats, sobretot al Pirineu.

I dimarts...

Serà un dia de descens de les temperatures, mínimes i màximes. Pot quedar algun xàfec de tarda, minso, cap al nord-est. Hi haurà núvols baixos abundants a la meitat est del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut