Darrer dia d'hivern amb un gran canvi de temps

El fred vol acomiadar l'últim dia sencer de l'estació de l'hivern astronòmic amb un fred que va a més. Bufandes i guants a la vora

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem el tram final de l'hivern. A poc més d'un dia i mig per l'arribada de la primavera astronòmica, tindrem un canvi de temps significatiu, que portarà un ambient més fred i risc de neu a cotes baixes. Tot començarà a partir de la tarda. A banda de l'avís per neu, es manté activat l'avís per vent del Meteocat.

Matí força tranquil

La primera part del dia serà de força sol. També hi haurà alguns núvols prims en retirada pel nord-est. Però amb el pas de les hores, el cel s'anirà ennuvolant.

A la tarda arribarà el torn per als ruixats, que aniran avançant per l'oest i el sud, i arribaran cap al nord-est de cara al vespre. En conjunt seran xàfecs que deixaran poca aigua, però localment hi haurà algunes tempestes, amb possibles calamarsades. La cota de neu baixarà, però sobretot al final del dia, dels 800 als 400 metres,

Temperatures en descens...

El canvi d'aires es notarà un cop passi la banda de precipitació. A primera hora, la temperatura encara no serà molt baixa. Tindrem glaçades al terç nord, però a la resta els valors seran positius. El vent matinal no deixarà baixar gaire la temperatura. Les màximes començaran a baixar, però a la façana litoral i al prelitoral encara tindrem valors suaus, d'uns 16 o 17ºC. La matinada de dimarts ens portarà una davallada més notable de la temperatura arreu.

I dimarts...

La clau serà l'evolució al llarg de la matinada, perquè la cota de neu continuarà força baixa, al voltant dels 200 o 400 metres, i la precipitació encara se situarà sobre la meitat est. A partir de mig matí o migdia, els ruixats es concentraran al vessant nord del Pirineu. El vent de nord i nord-oest s'enfortirà amb el pas de les hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut