El temps no farà net però recuperarem un ambient més càlid

El temps mogut dels primers dies de juny tindrà continuïtat durant tota la setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Catalunya continuarà sota la influència de les baixes pressions i de l'aire fred en les capes altes atmosfèriques. Esperem nous ruixats, però res comparable amb la situació de diumenge.

Més clarianes

L'inici del dia no tindrà res a veure amb el del dia anterior: veurem grans clarianes, sobretot cap a la costa, alguns bancs de boira a primera hora, i alguns núvols residuals cap a l'oest. Però amb el pas de les hores, la nuvolositat tornarà a augmentar, amb més presència de núvols alts i mitjans i amb creixement de nuvolades. Cap al migdia descarregaran els primers ruixats a punts del Pirineu i Prepirineu occidental.

El risc de petits ruixats, tot i que puntualment seran d'intensitat moderada, continuarà a la tarda a punts de la meitat nord i del terç oest. El dia s'acabarà amb un cel ennuvolat o enterbolit arreu.

A partir del final del matí i fins al vespre s'esperen ruixats al terç nord del país. Seran d'intensitat feble o moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants.

La temperatura es recupera

En aquest cas, el canvi el notarem a migdia. Tornarem a recuperar una ambient més càlid, i les màximes pujaran de 2 a 7º C en general. Superarem la barrera dels 20º C en general, i ens enfilarem cap als 26 o 27º C en els casos extrems.  

I dimarts...

Tindrem una nova tongada de ruixats, però en aquest cas poden surtir de l'àmbit del Pirineu per caure en altres indrets de l'interior del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut