Una última setmana d'agost de ple estiu

Deixem enrere la dinàmica de núvols i ruixats del cap de setmana en un dilluns dominat pel sol i amb símptomes d'inestabilitat residual. El temps estable es reforçarà de cara a la segona part de la setmana.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui pujarà la pressió i l'aire fred en altura es començarà a retirar a poc a poc. Guanyarem estabilitat atmosfèrica, malgrat el pas d'una línia de núvols i la possibilitat de nuvolades d'evolució. A mesura que avanci la setmana, la calor serà més intensa.

Més sol que núvols

El dia començarà amb força sol arreu, però al mateix temps s'acostarà una banda de núvols mitjos des de l'Aragó. El front avançarà d'oest a est i s'anirà trencant, però pot deixar el cel mig enterbolit a estones. Les restes del front conviuran amb grans clarianes i també amb algunes nuvolades més compactes, sense descartar alguna gota puntual al vessant nord del Pirineu o a l'interior del nord-est.

Serà també un dia amb cert protagonisme dels vents: el mestral i ponent bufaran a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i punts del centre del país fins al migdia o primera hora de la tarda, mentre que la tramuntana apareixerà a la tarda a l'Empordà.

Pel que fa a les temperatures, hi haurà un lleuger descens de les mínimes cap a l'oest, mentre que a la costa i al prelitoral es mantindran o pujaran una mica. Les màximes seran un pèl més baixes en conjunt, però a la façana costanera poden pujar localment. La xafogor baixarà.

I els pròxims dies...

Dimarts començarà amb unes mínimes més baixes en general; tornaran els vents de sud i s'acumularan més núvols cap al litoral, sobretot a Tarragona. La resta de la setmana es preveu amb temps sec i més calorós.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut