Arriba la nevada i el fred de cru hivern

Ja tenim aquí el temps que ens ha de dur la neu a cotes ben baixes. Nevarà en indrets poc habituals, però durarà poc

Néstor GómezActualitzat

Després d'un cap de setmana de calma, encetem els últims dies de febrer amb una situació meteorològica expectant amb els primers símptomes de canvi de dinàmica meteorològica que farà nevar a indrets gens habituals. Meteocat té activat l'avís per neu a la meitat nord de Catalunya, costa inclosa. Els vents de gregal es reforçaran a tota la façana costanera i portaran més fred, més humitat i les primeres nevades.

Nevada a les muntanyes del litoral i la Catalunya Central

El cel es taparà ràpidament a bona part de la costa i el prelitoral central i la Costa Daurada, amb possibles ruixats al litoral sud. També esperem força núvols baixos a la depressió central. El sol lliurà durant tot el matí a les comarques de Ponent i al Pirineu.

A la tarda, els núvols es repartiran per gairebé tot el país. Les nevades s'estendran des del Ripollès fins a les muntanyes del Maresme i cap al vespre agafarà a tota la Catalunya Central, al Prepirineu, la Noguera, el Penedès, les muntanyes de Prades, el Garraf i Collserola. La cota de neu anirà baixant, i se situarà entre els 600 metres a la tarda i baixarà fins a qualsevol cota a última hora del dia.

Temperatures en descens

La temperatura diürna començarà a baixar de manera clara, sobretot a la façana litoral i prelitoral, amb davallades de 4 a 6 ºC. Les temperatures més baixes de la jornada es donaran a última hora del dia.

I dimarts...

La temperatura continuarà baixant, i la precipitació tendirà a generalitzar-se. Si es confirma la tendència, la precipitació seria en forma de neu en molts punts de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut