Temps estable amb sol i boires

Tenim pel davant una setmana força estable amb un element protagonista a partir de demà, el vent

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Benvinguts a la setmana dels barbuts. Tornar a entrar a Catalunya la dorsal anticiclònica. El temps s'estabilitzarà, tot i que l'acostament de cues frontals que llisquen per França portarà alguns núvols.

Sol i boires

Matí amb grans clarianes en general. L'excepció significativa seran els núvols baixos o bancs de boira, que s'estendran per l'oest de la depressió Central cap a ponent i el nord de les Terres de l'Ebre. Potser també estarà més ennuvolat cap a la Vall d'Aran.

Aquests núvols baixos seran resistents cap a ponent, mentre que a la resta, esperem una tarda força assolellada. De cara al vespre, s'acostaran núvols prims per ponent. Cap al vessant nord del Pirineu n'arribaran de més compactes.

Més contrast tèrmic

L'obertura de clarianes afavorirà un descens de la temperatura de primera hora, mentre que la màxima tendirà a pujar en general, però sense alegria. Arribarem a valors al voltant dels 15 ºC.  En el cas dels indrets de cel tapat pels núvols baixos, la màxima quedarà més curta que la del dia anterior, i no passarà dels 10 ºC.

I dimarts...

Amb el protagonisme del vent de ponent, la temperatura pujarà de manera molt clara. El Servei Meteorològic ha activat l'avís per vent. S'espera algun ruixat intermitent al vessant nord del Pirineu, però amb una cota que s'acostarà als 2.000 metres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut