Sol i més contrast tèrmic

Comencem la setmana amb un dia de pausa entre dos fronts. El vent de ponent i l'augment de les temperatures diürnes seran els factors més destacats

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui ens trobarem a la perifèria d'una gran pertorbació atlàntica, dominats pels vents de ponent, i a l'espera d'un nou front que arribarà dimarts.

Vent i cel blau

Esperem un dia molt estable. A primera hora hi haurà alguns bancs de boira a les valls del Pirineu i Prepirineu. Dominarà el sol en general, però també passaran algunes bandes de núvols prims que poden deixar algunes pinzellades blanques a estones. Seran més abundants de cara a la tarda.

El vent bufarà de ponent a les comarques de Tarragona i sud de Barcelona durant el matí. Durant la tarda perdrà força, però a última hora entrarà el vent del sud-oest al Pirineu i a la costa Brava.

Més fred al matí

El matí, de cel més serè, portarà unes temperatures de primera hora més baixes en general. El contrast més fort amb el dia anterior es donarà a les comarques de Girona. El sol i els vents secs ajudaran a remuntar les temperatures màximes, una altra vegada amb valors primaverals en molts indrets.

I dimarts...

Torn d'una nova pertorbació: un front atlàntic que portarà bastant vent i, per tant, poca pluja en general. Un dia més, el nord-oest de Catalunya serà la zona on les precipitacions seran més abundants. La cota de neu baixarà dels 2.000 als 1.500 metres, i als 900 metres al final al vessant nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut