Temporal efímer de pluja, ventades i mala mar

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

L'evolució de la borrasca batejada com a Ana, generada per ciclogènesi explosiva, portarà la segona fase del canvi de temps. Pluja abundant en retirada, vents forts, temporal marítim i màximes en descens. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per acumulació de pluja, vent i estat de la mar.

Vent del sud i sud-oest

El vent ha superat els 130 km/h al Puig Sesolles, dalt de tot del Montseny i encara bufarà al matí, sobretot a punts del Pirineu i del nord-est. De cara a la tarda, el vent girarà a ponent i anirà perdent força, tot i que encara bufarà moderat a punts de ponent o les comarques de Tarragona i sud de Barcelona. El vent aixecarà onades de més de dos metres i mig.

Més pluja

Amb un sistema frontal actiu en retirada, ha descarregat de matinada pluja abundant al vessant sud del Pirineu. En destaca Barruera, amb 47 l/m². Durant el matí, la pluja s'anirà concentrant a les comarques del litoral i prelitoral i a l'eix pirinenc. La cota de neu baixarà cap als 1.500 metres.

De cara a la tarda, les clarianes s'imposaran al centre i l'oest de Catalunya, mentre que els núvols s'endinsaran cap al Mediterrani. Quedaran ruixats residuals a punts del Pirineu i el Prepirineu. A última hora tornarà a tapar-se més cap a la Vall d'Aran, fins i tot amb precipitació a la nit.

Temperatura de baixa al migdia

Els núvols i el vent nocturn provocaran un augment de la temperatura a primera hora, amb glaçades reduïdes a la mínima expressió. Les mínimes arribaran al final del dia. Pel que fa a les temperatures del migdia, esperem valors més baixos arreu, amb descensos de 3 o 4 ºC a molts indrets.

I dimarts...

Encetarem el dia amb temperatures matinals molt més baixes que les de dilluns. Bufaran el mestral i la tramuntana, i hi haurà més clarianes, però també núvols residuals, al Pirineu i al nord-est.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut