Pluges generalitzades, abundants i amb fang

Després de dos dies escalfant motors, la borrasca atlàntica ens enviarà la part més activa avui

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Fins ara, la pertorbació del golf de Cadis ha portat mols núvols i poca pluja. Però la setmana començarà amb l'arribada de la part més activa de l'episodi, que ha de deixar una bona regada a tot el país. A més a més, també parlarem de vent i mala mar. Els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya estan activats per aquests tres elements.

Pluja generalitzada

La matinada ens ha deixat alguns ruixats al Pirineu que han deixat uns 10 l/m². Aquestes pluges són el preludi del que tindrem al llarg del dia. Serà entre mig matí i migdia quan arribarà la línia de pluges més actives per l'extrem sud, puntualment acompanyades de tempesta.

De cara a la tarda, aquesta línia avançarà de sud a nord i anirà regant tot el territori, amb registres més destacats cap al litoral i prelitoral central i a les comarques de Girona. L'avís per acumulació de pluja de més de 100 mm en 24 hores està activat al Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. La cota de neu continuarà pujant, cap als 1.800 metres.

El vent de l'est i sud-est bufarà moderat i amb cops forts durant el matí, amb ratxes més fortes a cotes altes. A mesura que avanci el dia, el vent anirà afluixant de sud a nord, de manera que a última hora només en quedarà a l'Empordà i al Pirineu oriental.

Pujada de la temperatura mínima

El flux de vent càlid portarà un dia més de mínimes altes, fins i tot més que les de diumenge. El matí no serà gens fred. A migdia registrarem valors molt similars als del cap de setmana, potser un pèl més baixos cap al sud.

I dimarts...

No farà net: la pluja continuarà quadrant nord-est, a les comarques de Barcelona i Girona. El vent quedarà restringit a la costa empordanesa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut