Sortida del sol a Pals (Marta Roura)
Sortida del sol a Pals (Marta Roura)

Comença la setmana amb núvols en augment

Encetem una setmana que portarà un temps més inestable, amb arribada de ruixats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui tindrem més influència de les baixes pressions que no pas de l'anticicló, que estarà una mica més retirat cap a l'est d'Europa. Ho notarem en l'aspecte de cel. La pluja trigarà una mica més a arribar.

Cel enterbolit

El dia s'ha llevat amb bandes de núvols alts repartits per tot el territori amb el cel enteranyinat. Amb el pas de les hores, arribaran núvols de tipus mitjà. El cel estarà més enterbolit, sobretot cap a l'oest. També s'acumularan alguns estrats baixos a punts del litoral, com ha passat diumenge. Seran localment persistents fins al migdia. A la tarda s'esperen núvols més desenvolupats cap al Pirineu. No descartem alguna tempesta o ruixat poc abundant a l'Alt Pirineu.

Calor moderada

Les temperatures es mantindran en la línia del cap de setmana, amb mínimes altes i màximes més baixes per l'oest i el Pirineu. A primera hora, els valors estaran entre els 10º C del Pirineu i els gairebé 20º C de la costa. Al migdia, els valors més alts pujaran molt poc per sobre dels 30º C a ponent i en alguns punts de l'interior del nord-est.

I dimarts...

Els ruixats i les tempestes apareixeran amb més facilitat al Pirineu i Prepirineu. Seran localment intensos i acompanyats d'alguna calamarsada.

Anar al contingut