Núvols en augment amb poca precipitació

De l'ambient suau d'avui al fred d'hivern a mitjans de setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

L'aire fred i l'abundant humitat portarà un ambient força ennuvolat per començar la setmana. Bufarà vent del nord i nord-oest, amb alguns cops forts, a les Terres de l'Ebre i al Pirineu.

Núvols abundants

El dia començarà força amb boires i núvols baixos a la Costa Brava i a la depressió central. Estarà tapat a la Vall d'Aran, en aquest cas amb neu per sobre dels 1.200 metres.

La precipitació del vessant nord del Pirineu continuarà al llarg de la tarda, amb una cota de neu molt similar. A la resta veurem un cel força carregat de núvols, més compacte a la meitat oriental de Catalunya. Pot caure algun ruixat aïllat a l'entorn del prelitoral i, de cara al vespre, a la costa Central. En tot cas deixarien quantitats molt poc abundants.  

Pocs canvis tèrmics

La nuvolositat matinal no deixarà baixar tant la temperatura, que serà més alta que la de diumenge a primera hora. Per contra, la temperatura diürna pot baixar una mica. Seguirem en un interval d'entre 10 i 14º C en general a gran part del país.

I dimarts...

Tindrem una configuració de mestral i tramuntana que anirà escombrant la nuvolositat al llarg del dia, tot i que encara hi haurà temps per alguns ruixats al nord-est. Continuarà tapat i amb precipitació al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà cap als 1.000 metres al final.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut