La setmana comença amb més núvols a la costa

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui comença a canviar de patró del temps. El vent començarà a girar a llevant, després d'uns dies amb vent de sud i sud-oest. Això provocarà que els núvols més compactes es vegin cap a la façana oriental. El vent encara serà notícia al Pirineu, on encara bufarà amb cops superiors a 90 km/h. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per aquest motiu.

Tardor a Bellpuig (Jaume Gomà)

Núvols i clarianes

El dia començarà força ennuvolat en general, però amb el pas de les hores s'aniran obrint grans clarianes per l'oest. A la façana litoral i al prelitoral, en canvi, estaran més presents. No es descarta que pugui escapar-se alguna gota o plugim sobretot cap a l'Empordà i la Costa Brava. 

Màximes una mica més baixes

El canvi de dinàmica es notarà també en les temperatures diürnes a l'est de país, on hi haurà baixades de 2 a 4 graus en alguns punts. Tot i això, encara ens mourem en valors d'entre 17 i 20 o 21 ºC a molts indrets. La mínima pujarà una mica causa de la nuvolositat nocturna.

I dimarts...

Dominarà el vent de gregal (NE) a la costa, amb temps variable i mig ennuvolat. Més clarianes i estones de sol al nord de Lleida. Els núvols més abundants es situaran a la costa, l'Ebre i el Camp de Tarragona. Pot repetir-se algun plugim matiner  cap a la Costa Brava i, durant la tarda i nit, cap al delta de l'Ebre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut