El temps mira cap a la primavera, amb temperatures altes

El temps marcat per les temperatures primaverals continuarà avui, igual que el cel variable. A mitjans de setmana esperem canvis més importants i fugaços, de la mà d'un sistema frontal.

Actualitzat

Les baixes pressions dominaran a l'Atlàntic i afavoriran una dinàmica de vents de l'oest. Aquests vents arrossegaran cadenes frontals que lliscaran pel nord de Catalunya.

Cel variable. El pas dels núvols deixaran un cel canviant, amb estones de sol i amb moments de cel enteranyinat o enterbolit. Molts dels núvols seran de tipus alt i mitjà. Es taparà més de cara a la tarda i al vespre, a punts del sud i del nord-est. A més a més, estarà més ennuvolat al vessant nord del Pirineu. Poden caure precipitacions minses. La cota de neu estarà al voltant dels 2.500 metres.

Temperatures molt suaus. La presència dels núvols i el vent aponentat, que bufarà al Camp de Tarragona i al prelitoral Central, faran pujar una mica més les temperatures de primera hora. Les màximes també pujaran una mica i els valors extrems s'enfilaran un dia més per sobre dels 20º C, al voltant dels 24 ºC.

I els pròxims dies...

La dinàmica de temperatures altes tindrà les hores comptades: dimecres arribarà una nova irrupció d'aire fred. Les temperatures davallaran: al nivell de referència de 850 hPa, uns 1.500 metres d'altura, passarem de valors d'entre 5 i 10 ºC de dilluns a la tarda a isotermes d'entre 0 i -5 ºC dimecres al vespre. A més a més, la baixada tèrmica pot venir acompanyada de precipitacions.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut