Dia de ple estiu amb sol i calor

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Per segon dia consecutiu, tenim un temps estable, assolellat en general i amb temperatures ascendents. Però la calma durarà poc, perquè dimarts tornaran els ruixats al Pirineu.

Sol

Avui hi ha unes condicions meteorològiques genials per a tots aquells que teniu pensades activitats a l'aire lliure. El matí serà ben assolellat, en conjunt, potser amb algun banc de boira o boirina matinal de curta durada.

A la tarda, creixeran les típiques nuvolades de calor a les serralades, però serà difícil que derivin en tempestes; a tot estirar, alguna gotellada al Pirineu. En general, panorama més variable al Pirineu i Prepirineu. A la resta, dominarà el sol.

Més calor

No hem de parlar d'una gran calorada, però sí d'un petit augment pel que fa a la temperatura. Tant a primera hora del matí com durant la fase central de la jornada, els valors poden pujar 1 o 2 graus més; molts valors diürns se situaran entre els 30 i els 35ºC. La tramuntana calenta de la matinada ja ha disparat la temperatura a primera hora del matí. Mentre que a la majoria de les comarques de Girona les temperatures a les 7 del matí rondaven els 15 ºC, a l'Alt Empordà se superaven els 25. Valors destacats:

  • · 27 ºC d'Espolla i Valleta
  • · 26 ºC de Roses, Castelló d'Empúries, Llançà i Figueres

I dimarts...

Tindrem un lleuger augment de la inestabilitat, de manera que podran créixer alguns ruixats moderats al Pirineu i Prepirineu. La temperatura pot pujar una mica més en alguns indrets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut