Tarda anticiclònica, assolellada i calorosa

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetarem la setmana amb les mateixes condicions d'estabilitat de diumenge, amb un ambient càlid i poc ennuvolat tret de la costa. La tramuntana acabarà de desaparèixer.

Cel assolellat

Dilluns ha començat amb un cel assolellat en una gran part de Catalunya. Els vents humits han aportat alguns núvols baixos a la costa i el prelitoral central i sud, i també cap al Segrià. Són núvols que s'han trencat a molts indrets, tot i que els de la costa no marxen del tot. A la resta s'ha vist un panorama més serè.

La tarda continuarà força assolellada en general. Els núvols baixos costaners es veuran més esqueixats, però al mateix temps en creixeran de nous, a causa de la calor. Aquests núvols d'evolució se situaran sobre el Pirineu i zones de muntanya de l'est, però seran molt poc significatius i no derivaran en ruixats. Al vespre, els núvols costaners podran agrupar-se de nou al voltant de la costa i el prelitoral de Barcelona i nord Tarragona.

Calor

El sol i el vent del sud ajudaran a una nova pujada de la temperatura diürna gairebé arreu, tret de la costa. Serà una pujada molt lleugera, però que vindrà acompanyada d'una sensació de xafogor més accentuada.

I dimarts...

La calor repuntarà una mica més i el cel es veurà assolellat en general. Malgrat tot, a la tarda poden créixer nuvolades més potents al Pirineu. No descartem algun xàfec.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut