Sol, vent de baixa i temperatures en ascens

Encetarem la setmana amb força vent, tot i que no tan fort com el de diumenge. Farà sol i les temperatures diürnes pujaran de manera clara

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Seguirem sota la influència de dos grans centres d'acció que configuren la situació de tramuntana i mestral: l'anticicló de les Açores i una pertorbació mediterrània. Ara bé, el centre de la borrasca s'endinsarà una mica cap a l'Adriàtic, i això farà que el vent afluixi una mica.

Només sol

Al matí el vent bufarà de nord i tramuntana al Pirineu i l'Empordà, i de mestral a les Terres de l'Ebre. Durant les hores centrals, el mestral afluixarà, per tornar a última hora. En canvi, el vent de nord perdrà força al final del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per vent i estat de la mar.

De nou parlarem d'un dia assolellat en general. Quedaran alguns núvols residuals al vessant nord del Pirineu, sobretot al matí, però sense precipitació. No es repetiran les estampes de neu diumenge. Sí es mantindrà el torb. A la tarda, esperem l'aparició d'alguns núvols d'evolució a punts de muntanya, sense conseqüències.

Clar ascens de les temperatures diürnes

Esperem un matí una mica menys fred que el de diumenge, amb mínimes més altes, tret d'alguns punts de ponent i de Tarragona. Però el canvi més evident el notarem durant les hores centrals del dia, amb un ambient molt més suau en general, amb pujades de 3 a 7 ºC a la major part del país.

I dimarts...

Continuarem avançant per la setmana amb temps anticiclònic, però amb perspectives de canvi a partir de divendres i possibles ruixats pel cap de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut