Estany de Bacivers (Bernat Reguant)
Estany de Bacivers (Bernat Reguant)

Dilluns amb ruixats més generals i baixada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem la setmana amb una nova jornada de temps inestable, amb núvols abundants, ruixats i, fins i tot, algunes tempestes, i continuem en la línia d'aquest mes de maig esplèndid pel que fa a les precipitacions. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Dia de ruixats

El dia començarà tapat, amb algunes precipitacions que poden caure de matinada a la Costa Daurada i el sud de la costa central, fins i tot a l'oest. Al llarg del matí, els ruixats guanyaran terreny i avançaran per l'oest de Catalunya, des del sud cap al nord. Seran més abundants a les comarques de Lleida, i arribaran més desgastats a l'est de la Catalunya central i en punts del quadrant nord-est. Serà difícil que toquin la costa de llevant.

De cara a la tarda, els ruixats i les tempestes es reforçaran, tant per l'oest de Catalunya com cap al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Els registres seran localment abundants. No esperem pluja a la costa durant la tarda, i fins i tot els núvols baixos matinals es veuran molt més desgastats.

Baixada de la temperatura

El dia rúfol i la pluja fan preveure un descens de la temperatura significatiu durant les hores centrals del dia, amb baixades de 3 a 6º C en molts indrets, i fins i tot amb davallades puntuals superiors. Gran part de Catalunya es mourà entre els 21 i els 27º C.

I dimarts...

Farem un altre pas cap al ple de pluges del mes de maig. Esperem nous ruixats, més concentrats al Pirineu i Prepirineu de Lleida. La temperatura tornarà a pujar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut