Marxen les pluges intenses i es queden els ruixats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Tindrem un inici de setmana molt complicat per la presència de la depressió que encara estarà situada a la vertical de Catalunya, derivada de l'exhuracà Leslie. Tot i això, la part més complicada ja ha passat durant la nit. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats avisos per intensitat i acumulació de precipitació, per l'estat de la mar i per vent.

Pluja en retirada

Després de les intenses pluges d'ahir i avui, que han superat els 200 l/m² a Viladrau i que fa que els rius baixin carregats d'aigua com el Ter, durant el matí hi haurà ruixats. Durant aquesta fase del dia, la intensitat de pluja pot ser torrencial. A la resta, pot quedar algun ruixat puntual i més feble. Cap al migdia, la pluja s'estarà retirant per l'Alt Empordà.

A la tarda, el cel es veurà variable i es reactivaran alguns ruixats més dispersos cap al terç nord i en algun punt aïllat del prelitoral. Localment, encara poden ser intensos.

 

Temperatures en ascens

La temperatura de primera hora serà més baixa en general, sobretot a les comarques del sud. Hi haurà baixades de 3 a 8 ºC. Les temperatures màximes també baixaran una mica, però encara tindrem valors d'uns 23-25 ºC.

I dimarts...

El temps s'estabilitzarà. Potser quedarà algun xàfec cap al prelitoral. La temperatura diürna pujarà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut