Nova setmana amb més pluja a l'extrem sud

Paraigua a la vora, sinó per avui, per als propers dies

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui, el temporal tendirà a concentrar-se cap a l'extrem sud, després d'un cap de setmana amb molta pluja al nord-est, a l'Empordà. Els vents de llevant passaran a gregal, amb cops forts a punts de la costa. De cara al vespre, ja seran més de component nord. El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos per intensitat i acumulació de pluja i per onatges.

Més pluja cap al sud

El dia comença un altre cop força ennuvolat, amb núvols més compactes al centre, sud i comarques costaneres. La pluja més abundant l'esperem cap a l'extrem sud, al Montsià i a l'entorn del massís del Port. També poden caure alguns ruixats, però més minsos, a la resta de la façana litoral.

A la tarda, els xàfecs del sud minvaran d'intensitat, però no marxaran del tot, mentre que a la resta poden reactivar-se alguns ruixats puntuals, més probables en punts de muntanya. Els núvols seran abundants en general. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.400 metres.

Temperatura en lleuger descens

A primera hora tindrem valors similars als de diumenge. A migdia, ambient entre fred i suau, amb molts valors entre 10 i 17 ºC.

I dimarts...

Tindrem un matí molt més fred. Haurem de seguir l'evolució de les pertorbacions, però es preveu una nova tongada de pluja, que arribaria a la tarda i per l'oest i s'allargaria a la costa cap al tard.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut