Dia de platja a Llafranc (Margarida Bonet)

La calor tira cap amunt i se superaran els 30 ºC

Ja la tenim aquí la calor d'estiu i la canicular s'acosta

Néstor GómezActualitzat

Arriben dies de calor, s'intensificarà durant el cap de setmana i es desbocarà la setmana que ve amb temperatures tòrrides de plena canícula. Ara com ara, les temperatures pujaran lleugerament amb un temps molt estable.

Sol i núvols a la costa

El matí serà assolellat, amb núvols baixos a la costa entre Barcelona i el delta de l'Ebre que fan la guitza si us acosteu a la platja de bon matí. Aquests núvols baixos s'estenen també pel pla de Bages i Osona. Al llarg del matí es trencaran i lluirà el sol cap al migdia. A la tarda creixeran nuvolades cap al Ripollès i Garrotxa que poden ser amenaçadores. En paral·lel, per ponent i el Pirineu més occidental arribaran nuvolades que de cara a la propera matinada deixaran alguna precipitació a la Vall d'Aran i a l'Alta Ribagorça.

Més calor

El temps assolellat, l'estabilitat atmosfèrica i l'arribada d'aire més càlid de sud afavoriran la pujada de les temperatures diürnes. Serà fàcil superar els 30 ºC al pla de Lleida i en alguns punts de la Catalunya Central, del Gironès i de l'Alt Empordà. Al Segrià les temperatures màximes poden tocar els 32 ºC.

I els propers dies...

L'estabilitat continuarà amb nosaltres durant la segona meitat de la setmana i més enllà. De fet, s'esperen temperatures d'estiu durant el cap de setmana a tot l'interior, amb valors superiors als 35 ºC al pla de Lleida i per sobre dels 32 a la Catalunya Central i comarques de Girona. Una calorada que, lluny d'afluixar, s'intensificarà més la setmana que ve.

 

Anar al contingut