Més ruixats a la tarda

Els dies de paraigua no s'acaben. Dijous tindrem un nou episodi de ruixats i tempestes i un nou descens de les temperatures diürnes en moltes comarques.

Alberto AlcántaraActualitzat

La continuïtat de les tempestes està garantida aquest dijous. El pas d'un nou front afegirà més litres a les quantitats, força irregulars, registrades dimarts i dimecres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja a diverses comarques de l'est del país.

Pluges irregulars

La primera part del dia ha estat marcada per la forta inestabilitat, amb una matinada i un matí que ha deixat ruixats i tempestes molt intensos i abundants, amb registres d'entre 40 i 60 mm a punts de Tarragona, el Solsonès, la Noguera o Osona.

Al llarg de la tarda, la inestabilitat estarà més concentrada cap a les comarques del nord de Lleida, el Berguedà o el Ripollès, i al mateix temps poden reactivar-se alguns xàfecs cap al sud. Al final del dia, les precipitacions es farien més febles i disperses pel nord-oest. Les tempestes més fortes es retiraran cap al mar, davant de la costa Daurada, però alguna d'elles encara podria tocar la costa.

Màximes en descens

La nuvolositat nocturna no ha deixat baixar gaire les temperatures, i a primera hora del dia mostraven valors molt similars als de dimecres, fins i tot un o dos graus més altes al terç sud. Les màximes baixaran un esglaó més, però l'efecte es notarà sobretot cap al terç nord del país. Quedarem per sota dels 26 o 27º C en qualsevol cas.

I els pròxims dies...

Divendres arribarà una nova tongada de xàfecs i tempestes localment fortes i amb acumulacions locals importants. Per després, els models meteorològics rebaixen les perspectives de pluja. Tot i això, dissabte la inestabilitat residual es mantindria, cada cop més concentrada, cap a la costa. Potser diumenge tindrem un temps més encalmat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut