Paraigua a la costa i prelitoral

Un anticicló que ens porta pluges

Néstor GómezActualitzat

Tenim una situació ben curiosa. Vivim sota la influència d'un potent anticicló ancorat al cor d'Europa i amb pressions altíssimes, superiors als 1.020 hPa, i plourà. No és cap error, és una situació particular gens estranya en el món mediterrani. Plourà, no per la inestabilitat atmosfèrica, sinó per l'arribada de vents humits que arribaran a casa nostra des de Sardenya.

Les pluges de la nit i matinada han estat molt intensos al Baix Empordà i al Barcelonès amb registres superiors als 80 l/m².

Pluja al Delta de l'Ebre (Agustí Descàrrega)

Les pluges, a la costa

Durant tot el dia, els núvols i les precipitacions es concentraran a les comarques de la costa i del prelitoral. No vol dir que plogui durant totes les hores, plourà amb intermitència i localment seran intenses. Les pluges intenses cauran fins a primera hora del matí a l'àrea de Barcelona, durant el migdia i a la tarda a les comarques de Girona. Com més cap a l'interior i cap al Pirineu menys pluja. De fet, el racó del país més estable serà l'Alt Pirineu, on el cel estarà variable.

Temperatures suaus

El vent humit del Mediterrani porta temperatures suaus, d'aquí que no aparegui el fred ni del bon matí ni al migdia. Les màximes més altes de la jornada es mouran al voltant dels 20 ºC.

I els pròxims dies...

Durant el que queda de setmana estarem sota el flux de vent marítim, amb més o menys incidència segons els dies, i això provocarà molts núvols i algunes precipitacions. Les temperatures variaran poc al llarg de la setmana.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut