Canvi de temps i neu fora del Pirineu

Nou mes, nou temps. Arriba el temps hivernal per quedar-se fins molt més enllà del cap de setmana

Néstor GómezActualitzat

El gener s'ha acomiadat amb sol i amb ambient agradable al migdia, i el febrer arrenca amb força, amb nevades, dins i fora del Pirineu, i amb un clar descens de les temperatures. Avui al migdia ens creuarà un sistema frontal que posarà en marxa el temps hivernal. Meteocat ha activat l'avís per neu a deu comarques.

Del sol a la neu

El sol es veurà a l'alba però a la posta. El matí començarà amb sol a la costa i amb cel més tapat a tot l'interior. Les primeres nevades cauran a la Vall d'Aran i durant el matí s'estendran per tot el Pirineu. A partir del migdia els ruixats agafaran cos per totes les comarques de Girona i durant la tarda, a l'interior de Barcelona. Nevarà a la Catalunya Central per sobre dels 500 metres, i els ruixats arribaran a la costa cap al vespre. En aquest enllaç podeu veure més detalls de les nevades. Durant la nit i matinada nevarà al Bruc, a la Panadella, a la serra de Miralles, Prades i al massís del Port.

Més fred al vespre que al matí

En contra del que acostuma a ser normal, les temperatures més baixes del dia no es donaran a primera hora del matí, sinó a partir del vespre i fins a mitjanit. Això es deu a l'entrada tan potent del fred que tindrem a partir del migdia. Les màximes es quedaran curtes a tot el país. Amb prou feines les més altes del dia rondaran els 14 ºC. Fred de cru hivern a partir de la tarda a la meitat nord del país.

I la recta final de setmana...

Divendres tornarà el sol a estones amb fred. I durant el cap de setmana, nou sistema frontal durant la matinada de diumenge.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut