Calor estival a finals de maig

Les temperatures s'enfilaran cap als 35 ºC amb una calor clarament estival

Néstor GómezActualitzat

Ulleres de sol al cap, màniga curta al cos, xancletes als peus i gelat a la mà. Aquesta és la solució per pair la calor intensa del migdia i primeres hores de la tarda. Aquesta situació meteorològica de vents de sud, que bombeja aire càlid del nord d'Àfrica, ens acompanyarà intensament durant els propers dies.

Guanya el sol

El sol serà el gran dominador de la jornada i poc espai hi haurà per a un altre estat del cel. Només a partir del migdia, com cada dia, sorgiran núvols sobre les muntanyes del prelitoral i del Pirineu. De tots aquests núvols, anomenats cúmuls, els del Pirineu poden ser una mica més amenaçadors i podran deixar algun ruixat puntual. A darrera hora del dia, sobre el mar poden aparèixer alguns bancs de boira a causa del contrast d'un mar fred i un aire calent.

La calor apunta cap als 35 ºC

Ahir va ser el dia més càlid del que portem d'any, amb el sostre de 34,2 ºC a Alcarràs. Avui, com si fos una diana, la calor apunta el dard als 35 ºC. Una calor ben intensa que es viurà al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. A la resta del país, no arribaran a aquesta xifra però es notarà molt la calor. Mireu les màximes d'ahir, penseu que avui se superaran.

I la recta final de setmana...

No tindrem novetats fins a la setmana que ve. Fins aleshores, la segona meitat de la setmana serà molt assolellada i càlida, un gran tast de temps estival.

Anar al contingut