Dia amb més tempestes, però no a tot arreu

RedaccióActualitzat

L'estiu sembla ferit de gravetat: avui torna a augmentar l'aire fred a les capes mitjanes i això dispararà un nou episodi de tempestes, que continuarà amb més o menys intensitat fins dissabte al migdia.

Tempesta des de Manresa (Albert Alegret)

Nous ruixats

La nova tongada de pluja pot començar a mig matí i per les comarques de l'extrem sud del país. A la resta, el matí serà força assolellat en general. Però, amb el pas de les hores, la nuvolositat augmentarà gairebé arreu i els ruixats es reproduiran també al Pirineu, el Prepirineu, a banda dels del terç sud. La costa Central i la costa Brava quedarien al marge de la precipitació. El responsable de l'aparició dels ruixats és l'existència d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, cap als 5.500 metres, amb temperatures inferiors als -10 ºC.

Temperatures sense grans canvis

Esperem valors una mica més alts a primera hora del matí; les màximes quedaran més curtes al Pirineu i a l'extrem sud. A la resta, poden remuntar un parell de graus.

I divendres...

El temps continuarà insegur, amb risc de més tempestes a la façana oriental de Catalunya, sobretot a primera hora del dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut