Abric cordat arreu i neu a la tarda

Temps de cru hivern per un passadís que durà el fred de l'interior de Rússia cap al Pirineu

Néstor GómezActualitzat

El fred envaeix Europa i s'acosta a casa nostra. Tenim una disposició de les borrasques i anticiclons que permetrà l'arribada del fred dels països de l'Est cap al centre continental i viatjarà cap al Pirineu.

Neu fora del Pirineu

Avui tindrem un petit tast de neu fora del Pirineu. El matí serà radiant de sol i només a la Vall d'Aran el cel estarà cobert i amb alguna feble nevada matinal. A la tarda, en canvi, els núvols cobriran les comarques de Barcelona i de Girona, amb neu a cotes de només 400 metres cap a la Catalunya Central, serralada prelitoral i potser, a cotes altes de les muntanyes del litoral. Meteocat ha activat l'avís per neu a 10 comarques, del Ripollès al Vallès i del Solsonès a la Selva.

Temperatures avall

Un cop més, l'entrada contínua d'aire fred provocarà que les temperatures més baixes del dia siguin a darrera hora i no pas al matí. Les màximes més altes de la jornada tot just tocaran els 14 ºC.

I els propers dies...

El fred s'intensificarà arreu. A les valls del Pirineu les temperatures matinals cauran per sota dels -8 ºC. Les glaçades seran fortes a tot l'interior i arribaran lleugerament a la costa. Divendres farà sol amb alguns ruixats de neu a la tarda entre Osona i la Selva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut