Dies rúfols, de molts núvols i poca aigua

Els núvols seran els protagonistes dels pròxims dies. Ara bé, el paraigua, l'obrirem poc. El vent humit portarà pluges al País Valencià, mentre que Catalunya en quedarà un mica al marge. Temperatures suaus.

Néstor GómezActualitzat

Una borrasca ancorada al golf de Cadis serà la responsable que fer arribar vent de llevant, carregat d'humitat, cap al País Valencià, les Balears i Catalunya. Les pluges seran més abundants a l'interior de les comarques d'Alacant i València, amb registres que poden superar els 30 mm.

Cel gris. Els núvols dominaran el cel de tot el país, amb petites escletxes de sol. De fet, tindrem molts núvols i poca puja. Cauran algunes gotes, plugims o pluja feble a la costa catalana i a les Terres de l'Ebre. Al massís del Port es podran veure alguns flocs de neu a cotes superiors als 1.600 metres.

Les temperatures s'homogeneïtzaran a causa del cel cobert; és a dir, pujaran les mínimes i baixaran les màximes. De bon matí serà difícil trobar valors negatius, fins i tot al Pirineu. Al migdia, el mercuri no passarà dels 16 o 17 ºC als indrets més càlids del país. El vent de gregal serà moderat a la costa central i Daurada i farà incrementar la sensació de frescor.

Cel cobert durant dies

El flux de vent de mar cap a terra, carregat d'humitat, farà que els núvols ens acompanyin fins divendres, amb les pluges més importants situades cap al País Valencià, i més minses a Catalunya. El cap de setmana es presenta insegur i caldrà mirar el cel contínuament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut