Boira a Cervera (Jordi Prat)
Boira a Cervera (Jordi Prat)

Dies de boira a Lleida amb data de caducitat

Avui és el cinquè dia de boira persistent a Lleida, i continuarà dies i dies

Néstor GómezActualitzat

Lleida i, en definitiva, gran part de la plana de Lleida no veu el sol des del dimecres passat, dia 7 de desembre. Els dies anticiclònics amb ambient fred de tardor o hivern es tradueix en boires persistents que envaeix la vall de l'Ebre.

 

Lleida és la capital de la boira al desembre amb 14 dies de mitjana. En aquest cas, el gran anticicló que des de la setmana passada domina tot el centre i sud continental fa que la boira al pla de Lleida s'hagi presentat i, a més, sigui persistent. Avui és el sisè dia de boira persistent a la Terra Ferma que provoca un ambient de cru hivern. Les temperatures màximes d'ahir van ser més baixes al pla de Lleida que al cims del Pirineu. Per exemple, 1,9 ºC a Agramunt i 3,3 a la Pica d'Estats a 3.143 metres.

Mireu la gràfica de temperatura màxima i mínima de la ciutat de Lleida des del 5 de novembre. L'arribada de la boira persistent fa caure la màxima cap als 5 ºC i l'amplitud tèrmica, diferència entre la màxima i la mínima, baixa d'11 graus durant el dia 5 a menys de 2 graus diumenge. Tot el dia amb el cel gris i amb temperatura constant. En tot cas, queda ben lluny dels 29 dies de boira ploranera entre novembre i desembre del 2015.

 

 

 

Quan marxarà la boira?

Encara queden uns dies més d'anticicló i de boira persistent. El temps canviarà amb l'arribada del cap de setmana, en què l'aire es renovarà i potser, caldrà obrir el paraigua.

Anar al contingut