Dia Mundial sense Cotxes

Gemma Puig

Aquesta setmana és la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i avui és el Dia Mundial sense Cotxes, un bon dia per deixar, en la mesura del possible, el cotxe a casa, utilitzar el transport públic, anar amb bicicleta o a peu. D'aquesta manera millorem entre tots la qualitat de l'aire que respirem. 

La utilització del transport públic és clau per la reducció de la contaminació, tal com mostra l'estudi que va publicar l'Institut Global de Salut de Barcelona (ISGlobal): en dies de vaga de transport públic a Barcelona la contaminació augmenta.

En el cas de la ciutat de Barcelona, l'Ajuntament recomana als ciutadans desplaçar-se a peu, en bici o en transport públic. En total es tallaran 76 carrers, la majoria d'àmbit local. A més, en algunes vies de la ciutat és prioritzarà el pas dels vehicles més sostenibles: transport públic i bicicletes.

Com a novetat d'aquest any, destaca la cruïlla de Borrell amb Tamarit, la Cruïlla per la Qualitat de l'Aire, on es tallarà el trànsit per mostrar com seria aquest espai urbà si no hi circulessin vehicles motoritzats.

Actes com els d'avui ens mostren als ciutadans com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.

Com sempre les xarxes socials ens mostren el testimoni més proper i efectiu #mobilitat2017 #DiaSenseCotxes #DiaMundialSenseCotxes

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS